Mainos

AKT:n aloitti lastausboikotin

AKT:n satamaboikotti ei ole ainakaan vielä näkynyt kaupoissa. Vaikka etukäteen varoiteltiin, että AKT:n tukitoimet näkyvät ensimmäiseksi kauppojen ruokahyllyissä, eivät asiakkaat ole innostuneet hamstraamaan.

AKT aloitti työtaistelun

Myymälöistä kerrotaan, että vihannesostokset ovat olleet hieman suurempia, mutta muutoin kauppa on sujunut normaalisti. Tämän viikon uskotaan vielä sujuvan kivuttomasti.
Kaupan kuljetukset pysähtyivät satamissa aamukuudelta, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT aloitti lastausboikottinsa. AKT tukee näin Tampereen seudulla lakossa olevia bussinkuljettajia. Lastausboikotti pysäyttää tavaraliikenteen satamissa nopeasti. Hedelmät ja vihannekset hupenevat kaupoista ensimmäisenä. Muita ulkomaisia tuotteita riittää tuoretavaraa kauemmin. Esimerkiksi kuivatavaroita ja säilykkeitä kauppojen keskusvarastoissa on muutamaksi viikoksi. Pahiten lakko haittaa Helsingin ja Turun satamia ja niiiden työtä.

Muut lakot neuvottelupöydällä

Veturimiesten lakonuhkaa sovittellaan tänään. Lakko alkaa torstain vastaisena yönä, mikäli veturimiesten työehdoista ei sitä ennen päästä sopuun. Lakkoa on jo siirretty kahdella viikolla.

SAK:laisen Veturimiesten liiton mahdollinen lakko pysäyttäisi koko junaliikenteen, niin kauko- ja lähijunat kuin tavaraliikenteenkin. Lakossa olisivat mukana kaikki liiton yli 2000 veturinkuljettajaa.

Sekä Tampereen bussilakon että varsinaisen autoliikenteen lakonuhkaa sovitellaan huomenna. Tampereen bussikuskit ovat nyt olleet lakossa kolmatta viikkoa. Myös SAK:laisen Ilmailualan unionin työtaistelu-uhkaa sovitellaan tänään iltapäivällä. Jos sopuun ei päästä, uhkaa lentoliikenteen lakko ensi maanantaina. Alan ylityötyökiellot ovat jo pitkään vaikeuttaneet mm. koneiden ruokatarjoilua.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.