Mainos

AKT mukaan Merimies-unionin myötätuntolakkoon

Merimies-unionin myötätuntolakkoa lähti tukemaan myös Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto. AKT:n tukitoimet alkoivat näkyä jo heti illalla.

Merimies-unionin myötätuntolakkoa Silja Linen aluksilla tukee nyt myös Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT.

AKT:n tuki alkoi näkyä heti; Turkuun iltayhdeksän jälkeen saapunutta Silja Europa-alusta ei purettu eikä lastattu AKT:n työntekijöiden voimin.

Merimies-unionin Turun alueen toimitsija Klaus Lust sanoo, että unioni on huolissaan Silja Linen laivojen matkustajien turvallisuudesta, koska henkilökuntaa on liian vähän.

AKT:n pääluottamusmies Heikki Kujala kertoo, ettei AKT aio purkaa Silja Linen lastia tai suorittaa muitakaan laivassa tai satamassa olevia työtehtäviään, ennen kuin ratkaisu kiistaan on saatu. Kujalan mukaan myötätuntolakolla halutaan tukea Merimies-unionin tavoitteita ja osoittaa solidaarisuutta toista ammattijärjestöä kohtaan.

Silja Europa pääsi matkaan puolilta öin


Silja Europa pääsi Merimies-unionin mielenosoituslakosta huolimatta lähtemään Turusta Tukholmaan hiukan ennen puoltayötä.
Laiva lähti noin kaksi tuntia normaalista aikataulusta myöhässä.

Lähtö viivästyi, koska sen lastin purkamisessa oli ongelmia Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliiton myötätuntolakon vuoksi. Lähtiessään Tukholmaan Silja Europalla oli hieman yli sata miehistön jäsentä. Matkustajien tarkkaa määrää ei ole kerrottu.

Siljan työkiistan sovittelua jatketaan aamulla

SuperSeaCat

Kiistan osapuolet SAK:lainen Merimies-unioni ja Sea Containers -varustamo eivät päässeet eilen päättyneissä neuvotteluissa yhteisymmärrykseen. Osapuolet sopivat palaavansa neuvottelupöytään heti aamulla.

Lakon syynä on nyt sopimuskiista, joka koskee Sea Containers -yhtiön Tallinnaan liikennöivää Super SeaCat Four-alusta. Unioni ei hyväksy tilannetta, jossa Italian lipun alla liikennöivän aluksen miehistölle ei ole saatu neuvoteltua liitolle kelpaavaa työehtosopimusta.

Neuvotteluja varjostavat Merimies-Unionin väitteet, joiden mukaan Silja Line värvää lakkoaluksille väkeä pätevyydestä ja turvallisuudesta tinkien
Silja Linelta johtaja Lars Wendelin arvioi, että alusten miehistö on riittävä eikä laivojen turvallisuumääräyksistä tingitä.

Henkilökunta ihmettelee myötätuntolakkoja

SAK:lainen Merimies-unioni on ilmoittanut pyrkivänsä synnyttämään hyväksyttävän työehtosopimuksen kiistan kohteena olevalle Super Sea Cat Four -alukselle. Finnjetin lisäksi lakon piirissä ovat Silja Europa ja Silja Serenade. Silja pyrkii pitämään alukset liikenteessä, joskin viivästyksiä on odotettavissa.

SuperSeacatin henkilökunta itse ihmettelee myötätuntolakkoja. MTV3:n haastattelemat työntekijät sanoivat palkkojen ja työehtojen olevan kunnossa. SuperSeaCatin stuertti Roman Kolpaktsin mielestä on väärin, että matkustajat joutuvat kärsimään lakkojen takia.

Viking Linen liikenne sujunut tavanomaisesti

Merimies-unionin toimet Silja Linen aluksilla eivät ole heijastuneet Viking Linen alkuviikon liikenteeseen. Mitään häiriöitä tai ruuhkaa ei ole Viking Linen laivoilla huomattu. Toimitusjohtaja Boris Ekman kertoi, että joku yksittäinen matkustaja siirtyi maanantaina Helsingissä Viking Linen Tukholman-laivaan, kun Silja Serenaden lähtö oli epävarma.

Ekman ei usko häiriöihin Vikingin aluksilla, koska yrityksellä ei ole mitään tekemistä kiistanalaisen Sea Containers -varustamon kanssa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.