Mainos

AKT kutsuu henkilöstönsä kokoon tänään – aiheena kiusaaminen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n toimistossa muhii jälleen uusi riita. Työpaikkakiusaaminen nousi viime viikolla jälleen esille, kun julkisuuteen levisi tieto AKT:n Timo Rädyn ja tämän sihteerin Nesrin Canin tekemästä erikoisesta vuokrasopimuksesta.

Eilen Can kertoi lisää kokemastaan kiusaamisesta MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa. Hän ei kuitenkaan yksilöinyt kiusaajiaan.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan AKT pitää tänään tiistaina henkilöstölleen tiedotustilaisuuden, jossa puidaan viimeaikaisia tapahtumia.

Tällä hetkellä keskustelua käydään mediassa, mitä Nesrin Can itsekin pitää erikoisena.

– Milloin mediasta on tullut työpaikkakiusaamisen välitystoimisto, Can totesi eilen päivällä.

Sana sanaa vastaan

AKT:ssä puheenjohtajan töitä tekevän liittosihteerin Arto Sorvalin mukaan Nesrin Canin huhtikuussa tekemää ilmoitusta työpaikkakiusaamisesta ei ole päästy käsittelemään.

– Tapaamisaika ei ole sopinut Nesrinille, Sorvali sanoo.

Can puolestaan kertoi, ettei hän voinut suostua tapaamiseen niillä ehdoilla, jotka Sorvali ja muut johtohenkilöt hänelle sanelivat.

– Toukokuussa Sorvali saneli ehtoja, että minulla ei saa olla ulkopuolista avustajaa, kun syytöksistä keskustellaan. Keskustelua olisivat olleet vetämässä AKT:n johtohenkilöt ja yksi kiusaajista, kertoo Can.

– Samassa yhteydessä minulle kerrottiin, että jos vuokrasopimusta ei muuteta, asia viedään julkisuuteen ja näin tapahtui viime viikolla, Can jatkaa.

Nesrin Can jäi sairaslomalle seuraavana päivänä. Canin mukaan sen jälkeen Sorvali on perunut Canin avustajan kanssa sovitut tapaamiset.

Politiikassa vaikuttanut Nesrin Can aloitti Timo Rädyn sihteerinä helmikuussa 2011. Samalla AKT:ssä alkoi uusi käytäntö, jonka mukaan sekä puheenjohtajalla että liittosihteerillä on omat sihteerinsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.