Mainos

AKT järjesti hiljaisen hetken

SAK:laiseen Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliittoon AKT:hen kuuluvat kuljettajat kunnioittivat Konginkankaalla tapahtuneen onnettomuuden uhreja tänään minuutin hiljaisella hetkellä kello 15.

AKT:n esittämään vetoomukseen yhtyi myös Suomen Kuorma-autoliitto, joka kehotti jäsenistöään keskeyttämään työtehtävänsä minuutiksi.

AKT:ssä Konginkankaan onnettomuutta pidetään poikkeustapauksena, joka ei suoraan liity kuljetusalan työaika- tai muiden määräysten valvonnan puutteisiin.

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan nyt tiedossa olevien syiden perusteella kyse on poikkeuksellisesta tapahtumasta, johon ovat vaikuttaneet sää ja inhimilliset syyt. Väsymykseen tai muihin tekijöihin viittaavia tietoja ei ole tiedossa.

Suomen Kuorma-autoliitto, Linja-autoliitto ja Rahtarit kiinnittivät erityistä huomiota tiestön kunnossapitoon ja talvihoitoon sekä liukkauden torjuntaan. Järjestöt vetosivatkin vakavasti valtiovaltaan, jotta se osoittaisi välittömästi lisää varoja tiestön kunnossapitoon liikenne- ja työturvallisuuden varmistamiseksi.

Tiehallinnon velvollisuutena on sen pääjohtajan Eero Karjaluodon mukaan tehdä kaikkensa, jotta Konginkankaan onnettomuuden syyt selvitetään perusteellisesti.

-Jos toimintatavoissa ilmenee puutteita, ne korjataan välittömästi. Annamme kaiken tukemme onnettomuustutkijoiden työlle, Karjaluoto totesi tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.