Mainos

AKT ja Posti väläyttelevät lakkoaseitaan

SAK:lainen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto uhkaa aloittaa porilaisessa Mäntyluodon satamassa uuden lakon. Myös Postin toimihenkilöliitto uhkailee työtaisteluilla.

Mäntyluodon satamaa, työtaistelu 19.5.200

Huolintayritys Hacklin Oy:n AKT:hen kuuluvat toimihenkilöt menevät lakkoon huomenna 8. kesäkuuta, ellei toimihenkilöiden työehtosopimusta koskevassa kiistassa päästä tuota ennen AKT:tä tyydyttävään ratkaisuun.

AKT järjesti satamassa jo yhden lyhyen lakon, jossa oli mukana myös ahtaajia. Työt pysäytettiin viime perjantaina ja töihin palattiin maanantaiaamuna.

AKT haluaa toimillaan painostaa yritystä, että se ei soveltaisi toimihenkilöihinsä huolinta-alan yleissitovaa työehtosopimusta, vaan solmisi liiton kanssa yrityskohtaisen, ahtausalaan perustuvan sopimuksen. Kiistaa sovittelee piirisovittelija Esa Lonka.

Myös Posti uhkaa työtaisteluilla

Posti

Postin toimihenkilöliittokin uhkailee työtaistelun mahdollisuudella. Toimihenkilöt ovat tyytymättöminä Postin toimiin konttoriverkon supistamisessa. Liitto on paheksunut Postin kiirehtivän henkilöstön irtisanomisia jo kesän alkuun, vaikka konttoriverkon uudelleenjärjestelyt ovat yhä kesken.

Liiton hallitus on pyytänyt huomenna kokoontuvalta valtuustolta lupaa työtaisteluun. Toimihenkilöliitto varoittaa, että kun työn muutokset, irtisanomiset ja kesälomat osuvat samaan aikaan, seurauksena on kaaos.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.