Mainos

AKT haluaa tiivistää liittojen yhteistyötä

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto ATK pyrkii tulevalla nelivuotiskaudella tiivistämään kuljetusliittojen yhteistyötä ja kehittämään ammattiosastojen toimintamahdollisuuksia.

Tänään Helsingissä päättynyt liiton edustajakokous otti kantaa myös solidaarisen työehtosopimuspolitiikan puolesta.

Kokouksen hyväksymän päätöslauselman mukaan tuloerot eri palkansaajaryhmien välillä eivät saa kasvaa. AKT:n työehtosopimustoiminta perustuu jatkossakin pysyviä ja kokoaikaisia työsuhteita turvaaviin työehtosopimuksiin. Takuupalkka on liiton mielestä ainoa keino turvata työntekijän ansiotaso.

- Työnantajien keinottelu alihankinnalla on estettävä, ja työnteon tulee perustua suoraan työntekijän ja hänen työpanostaan käyttävän yrityksen väliseen työsuhteeseen. Vuokratyö ei kuulu oikeudenmukaisille työmarkkinoille, kannanotossa huomautetaan.

Edustajakokous tuomitsi lisäksi liian pitkälle viedyn epäterveen kilpailuttamisen. Kilpailuttaminen ei liiton näkemyksen mukaan ole oikea tapa järjestää sellaista tuotantoa, jossa keskeisenä tekijänä on liikenneturvallisuus.

AKT haluaa lisätä raskaan liikenteen turvallisuutta perustamalla valvontayksikön, jonka tehtävänä on valvoa muun muassa ajo- ja lepoaikoja, ylikuormia ja autojen teknisiä ominaisuuksia. Liitto vaatii myös yötyön vähentämistä ja lainsäädännön kehittämistä siten, että ajettuihin kilometreihin perustuva palkkaus kielletään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.