Mainos

AKT: Eläkeläiskuljettajat pois liikenteestä

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto haluaa, että iän tai työkykyvyttömyyden perusteella eläkkeelle jääneiltä kuljettajilta poistettaisiin lupa raskaan ajoneuvon kuljettamiseen.

Auto-ja kuljetusalan työntekijäliitto haluaa eläkeläiskuljettajat pois ammattiliikenteestä. AKT haluaa, että iän tai työkykyvyttömyyden perusteella eläkkeelle jääneiltä kuljettajilta poistettaisiin ajokortista D ja E kirjaimet, eli lupa raskaan ajoneuvon kuljettamiseen.

AKT:n liittosihteeri Juhani Salmela myöntää, että liitto pyrkii vaatimuksellaan turvaamaan työikäisten ja -kykyisten jäsentensä työllisyyttä. Niin sanottuja keikka-ajoja tekevät kuljettajat työskentelevät useimmiten halvemmalla ja ilman lakisääteisiä korvauksia, mikä polkee liiton jäsenten oikeuksia.

Ennen kaikkea on kysymys kuitenkin liikenteen turvallisuudesta. Salmelan mukaan sairaseläkkeellä olevat bussinkuljettajat ovat riski liikenteessä.

- Raskas liikenne on vaativaa työtä. Ammattitaitoa ei pysty harjoittamaan tai hallitsemaan 1-3 kertaa vuodessa ajamalla. Sitä pitää tehdä säännöllisesti, jotta tuntuma raskaaseen kalustoon ja tiehen säilyy, korostaa Salmela.

Useimmiten entiset kuljettajat tekevät eläkepäivinään tilausajoja, kuten lasten luokkaretkiä tai urheiluseurojen matkoja.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 20.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.