Mainos

AKT aloitti roskasaarron

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT pyrkii sopimaan Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan kanssa toimista, joilla jätehuolto saadaan jälleen toimimaan.

AKT kertoo tiedotteessaan, ettei liiton pyrkimyksensä ole tuoda ongelmia jätehuoltoon, vaan saada tukitoimien kohteena oleva yritys noudattamaan alan työehtoja muiden lailla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT aloitti aamulla saartotoimet, jotka vaikeuttavat pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n jätehuollon. Jäteautoista on vielä tänään liikkeellä noin puolet. Jätehuolto kuitenkin heikentyy KTV:n tukilakon takia, sillä kaatopaikat eivät tyhjennä autoja.

Saartotoimien syynä on työsopimuksia koskeva kiista AKT:n ja jätekuljetusyritys SITA Finland Oy:n välillä. Työnantajapuoli hylkäsi eilen illalla piirisovittelija Esa Lonkan kiistassa tekemän sovintoehdotuksen.

YTV:n jätehuoltojohtajan Juha Kailan käsityksen mukaan saarto koskee pelkästään YTV:n kuljetuksia, mikä rajaa teollisuuslaitokset ja -kiinteistöt sen ulkopuolelle. Sen sijaan saartotoimet kohdistuvat asukkaiden lisäksi lähes kaikkiin julkisen sektorin laitoksiin.
-Toistaiseksi vahvistamaton tietomme on, että ulkopuolelle olisi rajattu ainoastaan sairaalat, terveyskeskukset ja lääkäriasemat, Kaila sanoi aamulla.
-Sen sijaan esimerkiksi koulut ja päiväkodit kuuluvat saartotoimien piiriin.

Saartotoimien piiriin kuuluvat ainakin kolme suurinta Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella toimivaa jätteenkuljetusyritystä. Myös SAK:laiseen kunta-alan ammattiliitto KTV:hen kuuluvat työntekijät tukevat saartoa jättämällä SITA Finland Oy:n kuljetukset käsittelemättä jätehuoltopisteissä.

Vielä aamupäivän ajan kaikki jätteiden vastaanottopaikat ovat auki. Myöhemmin ainoastaan Ämmässuon kaatopaikka pysyy auki.
-Kannattaa välttää jäteastioiden täyttämistä turhalla tavaralla ja kompostoida siellä, missä se on mahdollista, Kaila neuvoo pääkaupunkiseutulaisia.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.