Mainos

Äkkilähtö vapuksi? Hellettä Kreikkaan ja itäiseen Eurooppaan

Tulevalla viikolla Euroopan sää on kaksijakoinen. Saharasta nousee helteistä ilmaa Itä-Eurooppaan, Länsi-Euroopassa on koleaa.

Varmimmat lomasäät löytyvät tällä ja ensi viikolla Kreikasta, Turkista ja Mustanmeren ympäristöstä. Tämän hetken ennusteen mukaan lämmin ilma etenee Saharasta itäiseen Eurooppaan aina eteläiseen Baltiaan asti ja suuntaa Venäjälle.

– Länsi-Euroopassa jäädään enimmäkseen 10-15 asteeseen ja kuurosateet ovat mahdollisia. Näitä kahta hyvin erilaista ilmamassaa erottaa toisistaan rankkojen sateiden vyöhyke, jossa ollaan välillä lämpöisessä ja välillä viileässä säässä, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Kanarialla mitataan aluksi jopa 30 asteen päivälämpötiloja, mutta viikonvaihteessa sää muuttuu hieman pilvisemmäksi. Lämpötilat jäävät 20-25 asteeseen.

Punaisellamerellä sää kuumenee. Rannoillakin mitataan 30 asteen lämpötiloja, sisämaassa päästään jo 40 asteeseen.

Intiassa lämpötilat ovat noin 40 asteessa. Thaimaassa tulee jo trooppisia iltapäiväkuuroja ja lämpötilat jäävät 30 asteen tienoille.

Yhdysvalloissa Floridassa ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa, mutta lämpötilat pysyvät 25 ja 30 asteen välillä. Kaliforniassa sää jatkuu melko aurinkoisena. Ensi viikolla päivälämpötilat kohoavat jo 25-30 asteeseen.

Maailman ja Suomen säätietoja löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso videolta matkailusääennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.