Mainos

Äkkikäännös pohjoisessa: Sää lämpenee jopa 25 astetta - katso alueelliset ennusteet

Luoteis-Lapissa on vielä tänään kovaa pakkasta, mutta huomenna lämpötilat nousevat pohjoisessa 10-25 asteella. Etelän ja pohjoisen lämpötilaero on ollut tänään jopa 30 astetta.

Enontekiön Näkkälässä on tänään ollut pakkasta 23 astetta, kun Hangossa on mitattu kahdeksan lämpöastetta.

– Suomi on pitkä maa, johon mahtuu monenlaista säätä. Pilvisyyden merkitys lämpötilaan on suuri. Talvella selkeällä säällä pakkanen voi olla kireää, kun taas pilvisellä alueella aivan lähellä voi olla 15 astetta lämpimämpää, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sää lauhtuu pohjoisessa nopeasti keskiviikoksi. Lämpötilat ovat huomenna laajalti plussalla Käsivartta lukuun ottamatta. Syynä äkilliseen lauhtumiseen on lauha lounainen ilmavirtaus. Ajokeli huononee pohjoisessa lauhtumisen sekä lumisateiden takia.

Etelässä lämpötila ei sen sijaan juurikaan vaihtele runsaan pilvisyyden takia. Sää jatkuu etelässä lauhana ja tihkusateisena. Lämpötilat ovat viiden asteen tienoilla, rannikoilla hieman sen yli.

Suomen mittaushistorian suurin lämpötilannousu vuorokaudessa on Kuusamosta 2. tammikuuta 1989. Silloin lämpötila nousi vuorokaudessa 36,5 astetta, -35,3 asteesta +1,2 asteeseen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sateen olomuodon näyttävä sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tie- ja merisäätiedot.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.