Mainos

Aki Kaurismäki vaatii lisää valtion tukea elokuva-alalle

Aki Kaurismäki ottaa Cannesin elokuvajuhlilla saamansa menestyksen ja suitsutuksen vastaan matalalla profiililla. Ylistävien arvioiden sekä kolmen päivän ja 20 tunnin haastattelupyörityksen jälkeen mies on uupunut, mutta tyytyväinen. -Kyllä tämä työstä käy. Nyt on vähän tyhjä olo ja jos kysyt miltä tuntuu, voin sanoa, että ei miltään. En ole ehtinyt ajatella. Tästä hullumyllystä selviämisessä oli tarpeeksi huolehtimista, huokaa ohjaaja.

Mies vailla menneisyyttä mennyt kaupaksi

Aki Kaurismäen kansainvälistä myyntiä hoitava saksalainen Bavaria-yhtiö on myynyt Mies vailla menneisyyttä -elokuvan jo Euroopan suuriin maihin ja Pohjoismaihin. Levittäjät kilpailevat elokuvan ostosta. Ensimmäistä kertaa ollaan tilanteessa, jossa Kaurismäen tuotantoyhtiö Sputnik voi valita levittäjänsä eri maissa. Aki Kaurismäki on saavuttanut aseman, jossa hän on riippumaton ja voi tehdä mitä haluaa. -Toivon, että tämä ei vaikuta kovin ylimieliseltä, mutta jokainen ihminen on vapaa tekemään, mitä huvittaa. Minä pidän elokuvabudjetit niin alhaalla, että pystyn kuvaamaan ihan mitä huvittaa häiritsemättä muita ihmisiä. Kukaan ei myöskään pysty määräilemään minua.

-Elokuvasäätiö on asettanut tavoitteekseen, että valtion elokuvataiteelle antama tukiraha korotettaisiin kaksinkertaiseksi pohjoismaiselle tasolle. Se olisi pikkuisen korkea aika. Tämä nykymeno alkaa loukata jo ammattikuntaa. Kaikki elokuvan parissa työskentelevät maksavat veroina enemmän kuin elokuvaan annetaan rahaa, Kaurismäki napauttaa. -Se on aika nälkäpalkalla tehtyä hommaa siksi, että ihmiset ei pysty tekemään kuin yksi tai kaksi elokuvaa vuodessa ja sitten pitäisi sillä liksalla elää koko vuosi. Palkkoihin pitäisi saada lisää rahaa. Ja kuten sanottu, elokuvaan sijoitettu raha itse asiassa kasvattaisi valtion tuloja, koska se raha palaa takaisin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja