Mainos

Aki Kaurismäki boikotoi New Yorkin Filmifestivaaleja

Kansainvälisesti tunnustettu elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on perunut osallistumisensa New Yorkin Filmifestivaaleille. Kaurismäki boikotoi Yhdysvaltoja siitä, ettei se ole myöntänyt viisumia iranilaiselle ohjaajalle.

Aki Kaurismäki

Ohjaaja Aki Kaurismäki on tuohtunut iranilaiseen ystäväänsä kohdistuneesta viisumijupakasta. Iranilaiselle ohjaajalle Abbas Kiarostamille ei ole myönnetty viisumia Yhdysvaltoihin, jonka vuoksi Kaurismäki peruutti osallistumisensa maailman parhaimpiin kuuluville festivaaleille. Iranilaisohjaaja oli jo kutsuttu New Yorkin filmifestivaaleille, mutta viime viikolla järjestäjät ilmoittivat Yhdysvaltain viranomaisten evänneen Kiarostamilta viisumin. Päätöksen tehnyt Yhdysvaltain Pariisin-suurlähetystö sanoi tarvitsevansa 90 päivää aikaa tarkistaakseen iranilaisohjaajan taustan. Ohjaaja Abbas Kiarostami on tätä ennen vieraillut Yhdysvalloissa monta kertaa.

- Jos Yhdysvaltain nykyinen hallitus ei halua iranilaista, heillä tuskin on käyttöä myöskään yhdelle suomalaiselle. Eihän meillä ole edes öljyä, Kaurismäki perustelee päätöstään lehdistötiedotteessaan. -Pidän Geneven sopimusta ihmiskunnan viimeisenä toivona, ja yksityisenä Suomen kansalaisena syytän Yhdysvaltain hallitusta sen rikkomisesta, hän totesi.

New Yorkin Filmifestivaalit jatkuvat ensi kuun puoleen väliin saakka.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.