Mainos

Aki Kaurismäelle elokuvataiteen valtionpalkinto

Ohjaaja Aki Kaurismäki on saanut elokuvataiteen valtionpalkinnon. Palkinnon perusteluissa sanotaan, että Aki Kaurismäki on aina ollut erittäin kansallinen ja erittäin omaperäinen elokuvantekijä. Palkinnon arvo on 75 000 markkaa.

Valtion elokuvataidetoimikunta sanoo, että Aki Kaurismäki on yksi tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita maailmalla, ja hänen töidensä kautta suomalainen elokuva on noussut puheenaiheeksi ympäri maailmaa. Perusteluissa sanottiin myös, että Aki Kaurismäelle on ominaista kyky luoda töissään kokonaisia maailmoja, kuvata Suomea ei niinkään sellaisena kuin miltä se näyttää, vaan sellaisena, miltä sen pitäisi näyttää, jos ihmiset vain ymmärtäisivät, mikä tässä maailmassa on parasta ja aitoa. Hänen elokuviaan leimaa vahva ja omaperäinen tyylin ja miljöön taju; selkeä, ajoittain minimalistinen kerronta, persoonallinen huumori ja kuihtumaton rakkaus suomalaisen populäärimusiikin kulta-aikoja kohtaan.

Aki Kaurismäki aloitti 16 vuotta sitten elokuvalla Rikos ja rangaistus, ja viimeisin hänen ohjauksensa on mustavalkoinen mykän elokuvan uusi klassikko Juha.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.