Mainos

Akerin Turun telakan työntekijät palasivat töihin

Aker Yardsin työntekijät protestoivat lakolla telakan ulkomaalaisten vuokratyöntekijöiden työoloja. Työsuojelupiirin tarkastuksessa on selvinnyt, että liettualaisyritys on teettänyt Akerin lohkotehtaalla töitä puolentoista euron tuntipalkalla.

Aker Yardsin Turun telakan työntekijät ovat palanneet töihin viikonlopun yli kestäneen lakon jälkeen. Telakan pääluottamusmiehen Jari Aallon mukaan telakalla on palattu normaalitilanteeseen.

Lakossa oli kaikkiaan lähes 3000 henkeä. Lakolla protestoitiin telakan ulkomaalaisten vuokratyöntekijöiden työoloja. Lisäksi sillä tuettiin telakalta tiistaina ulosmarssineita komennusmiehiä heidän päivärahojaan koskevassa verokiistassa.

Pääsyynä lakkoon olivat Aker Yardsin alihankkijana toimineen liettualaisyrityksen työolot. Työsuojelupiirin tarkastuksessa on selvinnyt, että yritys on teettänyt Akerin lohkotehtaalla töitä puolentoista euron tuntipalkalla. Lisäksi työntekijöitä ei ole vakuutettu eikä heille ole maksettu ylityötunneista korvauksia. Myös työaikakirjanpidossa on ollut puutteita.

Aker Yards ja telakan työhuonekunta sopivat aikanaan, että Aker Yards takaa liettualaisyrityksen noudattavan suomalaista työehtosopimusta ja työlainsäädäntöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.