Mainos

Akerin Turun telakan työntekijät lakossa viikonlopun yli

Pääsyynä lakkoon on Aker Yardsin alihankkijana toimineen liettualaisyrityksen työolot. Yritys on mm. teettänyt Akerin lohkotehtaalla töitä puolentoista euron tuntipalkalla.

Aker Yardsin Turun telakan työntekijät aloittivat tänään viikonlopun yli kestävän lakon. Telakan varapääluottamusmiehen Timo Lehdon mukaan lakkoon osallistuu Turun telakan 1600 työntekijää sekä iso osa alihankkijayritysten työntekijöistä.

Lehdon arvion mukaan lakossa on kaikkiaan lähes 3000 henkeä, työpaikoilleen he palaavat maanantaina.

Lakolla protestoidaan telakan ulkomaalaisten vuokratyöntekijöiden työoloja. Lisäksi lakolla tuetaan telakalta tiistaina ulosmarssineita komennusmiehiä heidän päivärahojaan koskevassa verokiistassa.

Pääsyynä lakkoon on Aker Yardsin alihankkijana toimineen liettualaisyrityksen työolot. Työsuojelupiirin tarkastuksessa on selvinnyt, että yritys on teettänyt Akerin lohkotehtaalla töitä puolentoista euron tuntipalkalla. Lisäksi työntekijöitä ei ole vakuutettu eikä heille ole maksettu ylityötunneista korvauksia. Myös työaikakirjanpidossa on ollut puutteita.

Aker Yards ja telakan työhuonekunta sopivat aikanaan, että Aker Yards takaa liettualaisyrityksen noudattavan suomalaista työehtosopimusta ja työlainsäädäntöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.