Mainos

Åkerholm vetäytyy Suomen Pankki -kaavailuista

Alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm on ilmoittanut, ettei hän ole enää käytettävissä Suomen Pankin johtokunnan jäsenvalinnassa.

- Virkojen täyttäminen on aiheuttanut niiden tärkeyteen nähden suhteettoman julkisen kuohunnan. Venyessään tämä uhkaa enenevässä määrin haitata nykyisten virkatehtävieni suunnittelua ja hoitoa, Åkerholm sanoo aamupäivällä julkisuuteen antamassaan tiedotteessa.

Åkerholm muistuttaa myös, että Suomen Pankin tehtävät ovat olennaisesti muuttuneet sen perustehtävien, eli rahan luonnin ja rahamäärän sääntelyn siirryttyä Euroopan keskuspankille.
- Resurssien sopeuttaminen on tämän vuoksi tarkoituksenmukaista, enkä haluaisi olla omalta osaltani myötävaikuttamassa johtokunnan jäsenten lukumäärän kasvattamiseen jo nyt päätetystä.

Suomen Pankin nimityskuviot saivat eilen uuden käänteen, kun presidentti Tarja Halonen nimitti tohtori Sinikka Salon Suomen Pankin johtokuntaan ja hylkäsi hallituksen esityksen kansanedustaja Mauri Pekkarisen ja alivaltiosihteeri Åkerholmin nimittämisestä.

Johtokuntanimitykset loppuunkäsitelty?

Sauli Niinistö

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö antaa ymmärtää, että lisää johtokunnan jäseniä ei enää tarvita.
-Eiköhän tässä alkaisi olla sellainen vaihe, että jos kaikki olisivat valmiita katsomaan asian loppuunkäsitellyksi tällä kertaa. Jos ajatellaan Suomen Pankkia ja sen organisaatiota, niin se on kolmellakin johtokunnan jäsenellä mittava, jos sitä verrataan muuhun julkiseen sektoriin. Uskoakseni pankissa tultaisiin toimeen tälläkin kokoonpanolla.

Myös pankkivaltuuston sosiaalidemokraattinen varapuheenjohtaja Virpa Puisto toivoo, että pankkivaltuusto päätyy vain kolmeen johtokunnan jäseneen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ei halua kommentoida Suomen pankin muuttuneita johtajakuvioita ennen pankkivaltuuston seuraavaa kokousta 5. lokakuuta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.