Mainos

Åkerholm EBRD:n pääsihteeriksi

Alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm siirtyy merkittävään tehtävään Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin EBRD:ssä.

Alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm on nimitetty Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin pääsihteeriksi. Pääjohtaja Jean Lemierre nimitti Åkerholmin EBRD:n pääsihteeriksi toukokuun lopusta lukien.

Pääsihteerin tehtävä rinnastetaan varapääjohtajaan. Hän on pankin johtoryhmän jäsen ja toimii läheisessä yhteistyössä pääjohtajan sekä pankin hallintoneuvoston ja johtokunnan kanssa.

Pääsihteeri johtaa EBRD:n päätösten toimeenpanoa, viestintää ja yhteistyötä muiden kansainvälisten organisaatioiden kanssa.

Vankka kokemus EU:n rahapolitiikasta

Åkerholm, 54, on toinen valtiovarainministeriön kahdesta alivaltiosihteeristä. Hänen tehtävänään on johtaa ja yhteensovittaa kansantalousosaston ja rahoitusmarkkinaosaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua.

Åkerholmilla on pitkäaikainen ja vankka kokemus Euroopan unioniin rahapolitiikkaan liittyvistä asioista. Hänen esimiehensä ja eduskuntatyön jättävä valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) on virallisesti ehdolla Euroopan investointipankin hallituksen jäseneksi ja varatoimitusjohtajaksi.

Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta Niinistön valintaa pidetään selvänä, sillä hänellä on avainasemassa olevien Ruotsin ja Itävallan tuki.

Toimintaa 27 maassa

Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki perustettiin 1990-luvun alussa tukemaan Keski- ja Itä-Euroopan maiden, Baltian sekä muiden entisen Neuvostoliiton maiden taloudellista kehitystä ja siirtymistä demokratiaan ja avoimeen markkinatalouteen. EBRD:n päätehtävänä on myöntää pitkäaikaisia lainoja, pääomainvestointeja ja takuita yksityisen ja julkisen sektorin hankkeisiin, joilla muun muassa edistetään siirtymävaiheessa olevien maiden talouden tasapainoista kehitystä.

EBRD:n toimii nykyisin 27 maassa. Maantieteellisesti tärkein yhteistyökumppani on Venäjä. Sinne on suuntautunut noin viidennes pankin rahoituksesta.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 12.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.