Mainos

Aker Yardsin tulos ja tilauskanta kohentuivat

Norjalaisyhtiö arvioi ristelijä- ja lauttamarkkinoiden kehittyvän suotuistasti, vaikka Helsingin telakalla onkin yhä ongelmana kapasiteetin liian alhainen käyttöaste.

Norjalaisen telakkayhtiön Aker Yardsin tulos ennen veroja kaksinkertaistui huhti-kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna. Tulos oli 203 miljoonaa Norjan kruunua (26 miljoonaa euroa), kun vuosi sitten vastaava lukema oli 101 miljoonaa Norjan kruunua. Liikevaihto kasvoi yli viidenneksellä 4,1 miljardiin kruunuun.

Aker Yards kertoi tänään osavuosituloksensa yhteydessä myös tilauskantansa tuntuvasta vahvistumisesta. Tilauskannan arvo oli 36,3 miljardia Norjan kruunua, kun vuosi sitten laivatilauksia oli sisällä 16,5 miljardin kruunun arvosta. Uusia tilauksia kertyi huhti-kesäkuussa 9,3 miljardin kruunun edestä.

Turun, Rauman ja Helsingin telakoilla rakennettavien risteilyalusten ja autolauttojen tilauskanta nousi 2,4 miljardilla kruunulla 14,8 miljardiin kruunuun. Suomen telakoiden vilkastuminen näkyi osavuosikatsauksessa selvästi, sillä vuosi sitten tilauksia oli sisällä vain 5,7 miljardin kruunun arvosta. Lisäksi uusien tilausten saaminen oli tuolloin lähes pysähdyksissä.

Aker Yards arvioi risteilijä- ja lauttamarkkinoiden kehittyvän suotuisasti. Helsingin telakalla on kuitenkin ongelmana alhainen kapasiteetin käyttöaste, jota Tallinkin ja Brittany Ferriesin tuoreet tilaukset kohentavat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.