Mainos

Aker Yardsin jättiristeilijä viimeistelyä vaille valmis

Royal Caribbean -varustamon tilaama alus on työllistänyt noin 3000 työntekijää yhteensä yli 20 maasta.

Aker Yardsin Turun telakalla rakennettu maailman suurin risteilijä Freedom of the Seas on viimeistelyä vaille valmis. Luksusalus on rakennettu 600 miljoonalla eurolla, ja kesällä sen nähdään lipuvan Karibian ja Miamin vesillä.

Freedom of the Seas saa pian myös sisaraluksia, sillä Turun telakalla on jo ryhdytty rakentamaan kahta samanlaista laivaa. Royal Caribbean -varustamon tilaamat alukset valmistuvat keväällä 2007 ja 2008.

Freedom-luokan manttelin perii vuonna 2009 vieläkin suurempi loistoristeilijä Genesis, jonka rakentaminen maksaa 900 miljoonaa euroa. Royal Caribbeanin tilaus sisältää myös option sisarlaivasta.

Kaikkiaan Aker Yardsilla on 4,3 miljardin euron suuruinen tilauskanta, mikä merkitsee telakalle noin 30 000 työvuotta. Tilauksessa on 18 erilaista alusta, lauttaa tai laivaa Helsingin, Turun ja Rauman telakoilla.

Turussa rakennetaan niin kutsuttuja post-panamax-laivoja eli suurempia kuin mahtuu Panaman kanavaan. Turun rakennusaltaan mitat ovat 365 x 80 metriä.

Freedom of the Seas -risteilijän rakentaminen on työllistänyt 600 yritystä ja noin 3000 työntekijää yli 20 eri maasta. Sen pituus on 339 metriä, leveys 38,6 metriä ja korkeus 63,9 metriä.

Turusta laiva lähtee ensi torstaina Hampuriin telakalle, jossa siihen vaihdetaan potkurilaitteen laakeri. Hampurista laiva matkaa Osloon ja sen jälkeen Lontooseen.

Aker Yardsilla on 13 telakkaa viidessä maassa. Aker Yards Finlandilla on noin 3600 vakituista työntekijää. Sen laivatilaukset työllistävät kuitenkin huomattavasti enemmän ihmisiä yhtiön yhteistyöyrityksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.