Mainos

Aker Yardsille risteilyalustilaus

Yhtiöt kertoivat aiesopimuksesta maaliskuussa ja nyt kauppa risteilyaluksesta on vahvistunut.

Aker Yards rakentaa toisen risteilyaluksen Color Linelle. Sopimuksen arvo on 325 miljoonaa euroa, ja siihen sisältyy optio kolmannesta laivasta.

Aluksen runko tehdään Turussa ja varustelutyöt Raumalla. Aker Yards -konserniin kuuluvan Aker Finnyardsin uusi alus saa nimekseen Color Magic ja se aloittaa liikennöinnin Oslon ja Saksan Kielin välillä vuoden 2007 loppupuolella. Aiesopimuksesta Color Linen kanssa kerrottiin maalikuussa ja nyt kauppa on vahvistunut.

Edellinen alus M/S Color Fantasy toimitettiin Aker Finnyardsin telakoilta joulukuussa 2004. Color Fantasy on maailman suurin autokannellinen risteilyalus.

Aker Finnyardsin Rauman telakanjohtaja Erkki Strengell kertoo, että tilaus otetaan Raumalla innolla vastaan. Tilauksella on Strengellin mukaan suuri merkitys Rauman talousalueelle ja telakan työllisyystilanteelle.

- Uuden tilauksen myötä telakalla luvassa töitä vuoden 2007 syksyyn saakka.

Rauman telakalla on odotettavissa täystyöllisyys kaikissa ammattiryhmissä ensi lokakuusta eteenpäin.

Aker Finnyardsin kaikkien telakoiden tilauskanta on Strengellin mukaan kehittynyt hyvin. Samalla päästään suunnitelman mukaisiin kuormitusten tasaamisiin eri yksiköiden välillä. Tästä esimerkkinä on uusi tilaus Rauman ja Turun telakoiden yhteisestä projektista.

- On hienoa, että kuormitusta pystytään jakamaan. Tällaisessa tilauskannassa, mikä nyt on, vaaditaan juuri tilausjärjestelyjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.