Mainos

Aker Yards saanut matkustajalauttatilauksen Ranskasta

Aker Yardsin tekemän aiesopimuksen arvo on noin 105-110 miljoonaa euroa. Sen mukaan Aker Yards toimittaa matkustajalautan ranskalaiselle Brittany Ferriesille.

Laivanrakentaja Aker Yards on tehnyt aiesopimuksen uudentyyppisestä matkustajalautasta ranskalaisen Brittany Ferriesin kanssa. Sopimuksen arvo on noin 105-110 miljoonaa euroa, yhtiö tiedottaa.

Jos lautta rakennettaisiin vuodessa, töihin tarvittaisiin yhtiön mukaan noin 700 henkilöä. Aiesopimuksen mukaan lautta luovutetaan tilaajalle lokakuussa 2008.

Brittany Ferries sijoittaa uuden aluksen Ranskan ja Britannian väliseen lauttaliikenteeseen. Yhtiöt ovat suunnitelleet uudentyyppisen auto-matkustajalautan yhteistyössä.

Lautassa on tilat noin 1500 matkustajalle ja siitä tulee noin 167 metriä pitkä ja vajaat 27 metriä leveä.

Brittany Ferries on aiemmin tilannut Aker Yardsilta noin 80 miljoonalla eurolla rekkalautan, joka valmistuu syksyllä 2007. Yhtiöllä oli optio toiseen rekkalauttaan, mutta se muutettiin matkustajalauttatilaukseksi.

Suomalaistelakoilla ennätysvuosi

Aker Yardsin risteily- ja matkustaja-aluspuolen toimitusjohtajan Yrjö Julinin mukaan yhtiön suomalaisilla telakoilla on tänä vuonna ennätysvuosi. Yhtiö on julkaissut sopimukset 12 uudisrakennuslaivasta sekä seitsemän laivan muutostöistä.

- Yhteisarvoltaan ne ovat 1,8 miljardia euroa ja merkitsevät telakoille yhteistyökumppaneineen 11 800 henkilötyövuotta, Julin suitsutti.

Kaikkiaan Aker Yards Finlandin tilauskirjoissa on tällä hetkellä tilauksia 3,3 miljardin euron edestä. Tilauskannan arvo nousee korkealle, koska töiden joukossa on esimerkiksi kolme maailman suurinta risteilylaivaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.