Mainos

Aker Yards saa 18 miljoonaa tukea

Työ- ja elinkeinoministeriö antaa Aker Yards Oy:lle 18 miljoonaa euroa laivanrakennuksen innovaatiotukea. Tuen kohteena on Genesis I -prototyyppiristeilyalus, joka rakennetaan Aker Yardsin Turun telakalla.

Genesis I:n aloittamasta alussarjasta voi muodostua pitkä. Lisäksi hankkeella on merkittävät työllisyys- ja aluepoliittiset vaikutukset, sillä alusten kotimaisuusaste on tyypillisesti yli 80 prosenttia.

Suomi otti käyttöön laivanrakennuksen innovaatiotuen telakkateollisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi 10.9.2008 voimaan tulleella asetuksella. Asetus perustuu voimassa olevaan valtionavustuslakiin ja EU:n hyväksymiin säännöksiin. Suomen laivanrakennusteollisuuden innovaatiotukiohjelma on hyväksytty Euroopan komissiossa toukokuussa 2008.

Asetuksen mukaan innovaatiotukea maksetaan Suomessa rekisteröidylle laivanrakennusyritykselle, laivankorjausyritykselle tai laivakonversioyritykselle uuden alustyypin kehittämiseen ja suunnitteluun, aluksen erillisiin innovatiivisiin osiin sekä innovatiivisten tuotanto-, suunnittelu- tai logistiikkamenetelmien kehittämiseen ja toteuttamiseen. Tuki voi olla enintään 20 prosenttia tuen piiriin hyväksyttävistä kustannuksista.

Muissa Euroopan merkittävissä telakkateollisuutta harjoittavissa maissa, kuten Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Alankomaissa ja Espanjassa, innovaatiotuki on jo käytössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.