Mainos

Aker Yards luovutti suuren risteilyaluksen

Yli 75 000 bruttotonnin Color Fantasy on 224 metriä pitkä ja 35 metriä leveä.

Aker Finnyardsin Turun telakka on luovuttanut norjalaiselle Color Linelle risteilyalus Color Fantasyn, joka on maailman suurin autokansilla varustettu risteilyalus. Se alkaa liikennöidä Oslon ja Kielin välisellä reitillä. Sopimukseen sisältyy optio yhdestä sisaraluksesta.

Arvoltaan yli 300 miljoonan euron alus antoi telakalle työtä noin 1200 miestyövuotta ja lähes saman verran alihankkijoille sekä materiaali- ja laitetoimittajille.

Yli 75 000 bruttotonnin Color Fantasy on 224 metriä pitkä ja 35 metriä leveä. Se on ainoa risteilyalus, jossa on ajoneuvokansilla lastitilaa 1280 kaistametriä. Laivassa on 16 kantta, hyttejä 2750 matkustajalle ja 250:lle miehistön jäsenelle.

Ennen sisaraluksen tilausta sopijaosapuolet haluavat käyttökokemusta uudesta risteilyaluksesta. Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Yrjö Julin sanoi, että maailmalla on tilattu tänä vuonna yhdeksän risteilijää, joista konserni on saanut yhden. -Minusta yksi yhdeksästä on melko vähän, ja jotakin meidän täytyy kilpailukyvyllemme tehdä, jotta saisimme useampia.

-Koska telakkatukien aika on ohi, yritysten on itse huolehdittava omasta kilpailukyvystään. Isot risteilijät on tehtävä Suomessa, Julin kiteyttää.

Aker Finnyardsin suomalaisia työllistävä tilauskanta, luovutettu alus mukaan lukien, on noin 2 miljardia euroa. Se työllistää suomalaistelakat noin kolmeksi vuodeksi.

Julin sanoi, että telakkayritys käy jatkuvasti tilausneuvotteluja, mutta uusia tilauksia ei näillä näkymin ole tiedossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.