Mainos

Aker Finnyardsille miljardin lauttatilaukset

Aker Finnyards ja skotlantilainen yhtiö Northlink ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden matkustaja-autolautan rakentamisesta Skotlannin, Orkneyn ja Shetlannin saarien väliseen liikenteeseen.

Kahden aluksen tilaus on arvoltaan 550 miljoonaa markkaa ja antaa työtä telakalle noin 1 000 henkilötyövuotta. Kesällä 2002 Northlinkille toimitettavat alukset ovat 125 metriä pitkiä ja 19,5 metriä leveitä. Kummassakin on tilaa 600 matkustajan lisäksi henkilöautoille ja rahdille. Niiden rakentamiseen telakka saa vielä valtion telakkatukea.

Lisäksi tehtiin tammikuussa vahvistettava aiesopimus. Se koskee kolmatta hieman nyt tilattuja pienempää alusta, joka on ensimmäinen ilman telakkatukea Raumalla rakennettava alus. -Tammikuussa allekirjoitettava sopimus on todistus siitä, että telakkatuen jälkeenkin on elämää. Tilauksesta saatava hinta ontarpeeksi hyvä, arvioi Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Kari Airaksinen.

Runkoja risteilyaluksiin

Aker Finnyards solmi lisäksi eilen sopimuksen kahden suuren risteilyaluksen rungon osan rakentamisesta Raumalla. Saksaan Meyer Werftille ensi vuoden syksynä toimitettava Star Cruises-varustamon risteilyaluksen osa on arvoltaan130 miljoonaa markkaa.

Akerilla rakennetaan paraikaa vastaavanlaista rungon osaa RCCL-varustamolle. Aker Finnyards on kokenut auto-matkustajalauttojen rakentaja: 1990-luvulla niitä on toimitettu kahdeksan, nyt tilauskirjassa on kuusi lauttaa. (STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja