Mainos

Akavan Viitasalo väläytti hakusaartokorttia

Akava puuttuu kuntien lomautuksiin kevään aikana merkittävillä kannanotoilla, lupasi puheenjohtaja Mikko Viitasalo tänään Lahdessa. Hän väläytti järjestönsä aluetoimiston avajaisissa jopa hakusaartokorttia.

-Hakusaarrot ovat yksi painostuskeino, mikäli asiassa ei edetä neuvotteluteitse, totesi Viitasalo. Hänen mukaansa johtopäätösten teko kuuluu Akavan jäsenjärjestöille.
-Emme niele vaieten sitä, että lomautuksiin ovat turvautuneet myös kunnat, joilla on keskihyvä tai jopa hyvä taloudellinen tilanne. Viitasalon mukaan Akava odottaa kuntatyönantajan selvitystä toimista, joita se on tehnyt täyttääkseen tuposopimukseen liittyvän kannanoton lomautusten minimoinnista.

Muuntokoulutus tarpeen

Mikko Viitasalo piti hallituksen työllisyysohjelman päälinjaa tuoreeltaan hyvänä. Linjamuutos työllisyysasteen nostamiseksi sopii maamme taloudellisiin raameihin.
-Verorasitusta tulee työllisyyden edistämiseksi alentaa kaikilla tulotasoilla, kuten myös työllisyysohjelma edellyttää. Viitasalon mielestä erityiskoulutetun - erityisesti korkea-asteen teknisen - henkilöstön puute voi nousta kasvun pullonkaulaksi. Hän suositteli muuntokoulutusta työelämässä oleville ja vastavalmistuneille mieluummin kuin aloituspaikkojen lisäämistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.