Mainos

Akavan pomo: AKT täysin vastuuton ja moraaliton

Palkansaajien yhteisen raamisopimuksen syntyä saadaan yhä odottaa kuin taksia pikkujouluista lähdettäessä. Tulee jos tulee.

Asiassa odotetaan yhä ennen kaikkea auto- ja kuljetusalan AKT:n päätöstä.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder moittii kovin sanoin Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoa ratkaisun venyttämisestä.

Fjäder osoittaa sanansa suoraan AKT:lle sanoessaan, että niiden, jotka ovat olleet oman keskusjärjestönsä kanssa hyväksymässä raamiratkaisua, on velvollisuus myös toteuttaa sitä.

– Mielestäni se on moraalitonta, jos ensin on hyväksymässä, mutta sitten ei ole valmis sopimaan asioista raamin mukaisesti. Tämä on kovaa puhetta, mutta näin se pitää olla. Ei tämä maa voi näin pyöriä kenenkään ympärillä.

Akavan Fjäderin mielestä AKT:n hidastelu rapauttaa luottamuksen sopimustoiminnan jatkoon.

– Tämä ratkaisu on palkansaajien ja yritysten etu, mutta myös Suomen etu, hän sanoo.

– Juuri nyt kun ollaan pääsemässä uuteen sopimusmalliin Suomessa, ei tätä näin pidä romuttaa. Raami perustuu luottamukseen.

Fjäder ei missään nimessä antaisi AKT:lle yhtään lisäaikaa. Hänen mielestään tilanne ei voi olla sellainen, että sopu venyy ja venyy. AKT on hänen mielestään hyvinkin keskeinen liitto, mutta se ei riitä.

– Löytyy niitä muitakin, jotka voisivat pyörittää tätä maata mennen tullen. Kaipaisin nyt vähän vastuullisuutta, Fjäder summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.