Mainos

Akava palkitsisi kouluja oppilaiden työllistymisestä

Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava arvostelee ammattikorkeakoulujen rahoitusjärjestelmää.

Akavan edunvalvontayksikön johtaja Minna Helle on sitä mieltä, että opiskelijoiden työllistyminen pitäisi ottaa rahoitusjärjestelmässä paremmin huomioon.

- Järjestelmä kaipaa kipeästi uudistusta. Sen tulisi palkita korkeakouluja siitä, että opiskelijat työllistyvät hyvin koulutuksen jälkeen, eikä vain siitä kuinka monta henkilöä koulutuksessa on, Helle totesi MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa.

Korkeasti koulutettujen työttömyys on tällä hetkellä ennätyslukemissa. Helteen mukaan erityisesti ammattikorkeakoulun puolella on tiettyjä ongelma-aloja, joissa koulutusmäärät ja työmarkkinoilla tarjolla oleva työ ei ole tasapainossa keskenään.

- Muun muassa insinööri ja tradenomi ovat ammatteja, joissa laadullinen työllistyminen ei ole aina kovin hyvä. Tämä ei tietenkään ole yksittäisen kouluun hakijan pohdittava asia, vaan koko yhteiskunnan vastuulla.

Korkeasti koulutettujen ennätysmäisistä työttömyysluvuista huolimatta kouluttautuminen kannattaa, korostaa Akavan edunvalvontayksikön johtaja.

- Mitä korkeampi koulutus, sitä parempi suoja se on työttömyydeltä. Yksittäiselle ylioppilaalle antaisin sellaisen neuvon, että valitse sellainen ala, joka sinua itseä eniten kiinnostaa, Helle ohjeistaa.

(MTV3)

Katso Akavan edunvalvontayksikön johtajan Minna Helteen haastattelu (Huomenta Suomi 2.6.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.