Akava moittii EK:n eläkeikäehdotusta

Työmarkkinajärjestö Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen arvostelee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtajan Leif Fagernäsin eläkepuheita.

Fagernäs ehdotti EK:n Prima-päivässä viime viikolla, että alinta eläkeikää nostettaisiin 67 vuoteen nykyisestä 63 vuodesta. Fagernäsin mukaan tämä poistaisi muun muassa suuren osan veronkiristyspaineista.

Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Viljanen ihmettelee tällaista esitystä. Hänen mielestään ongelma ei ole eläkkeellesiirtymisiässä, koska Suomessa se on joustava eli 63–68 vuotta.

- Ongelma on, mitä meillä tapahtuu työelämässä ennen tuota ensimmäistä ikärajaa eli ennen 63:a vuotta, Viljanen sanoo lehtien haastattelussa. Akavan puheenjohtaja toivookin, että työnantajat pyrkisivät parantamaan työilmapiiriä ja pitäisivät kiinni ikääntyneistä työntekijöistä.

Viljanen moittii "työnantajien ykkösmiehen" lausuntoja ikäväksi etenkin aikana, jolloin Suomen työttömyysluvut kasvavat ja ikääntyneitä ihmisiä irtisanotaan urakalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat