Mainos

Akava hylkäsi tupo-tuloksen

STTK ja SAK hyväksyivät tänään syntyneen tupo-sopimuksen, Akava sen sijaan hylkäsi. Muut työmarkkinajärjestöt ovat valmiita tupoon ilman Akavaa.

Akava on hylännyt tuloratkaisusta tänään syntyneen neuvottelutuloksen. Akavan hallituksen päätös oli odotettu, koska akateemisesti koulutettujen vaatimasta koulutuspalkkaerästä ei löytynyt sopua.

Muut työmarkkinajärjestöt ovat valmiita tekemään tupon myös ilman Akavaa.

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi ei pidä tilannetta yllättävänä.

-Tilanne vaikeutuu, mutta ei tämä ole yllättävää. Näin saattaa käydä, kun tässä yhteiskunnassa ei rauhanomaisin keinoin pystytä muuttamaan työmarkkinakäytäntöä, sanoi Kangasniemi iltapäivällä tupo-sovun synnyttyä.


STTK hyväksyi

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallitus on yksimielisesti hyväksynyt tuloratkaisusta syntyneen neuvottelutuloksen. Hallitus oli puheenjohtaja Mikko Mäenpään mukaan erityisen tyytyväinen neuvottelutulokseen sisältyvään tasa-arvoerään.

Mäenpää oli pahoillaan, ettei Akava tullut tupon taakse. Hän toivoi, että myös Akavan osalta syntyy ratkaisu ennen tupon allekirjoitusta joulukuun puolivälissä.

SAK hyväksyi

SAK

SAK:n hallitus on myös yksimielisesti hyväksynyt tulosopimuksesta syntyneen neuvottelutuloksen. Hallitus kehottaa jäsenliittojaan aloittamaan omat sopimusneuvottelunsa neuvottelutuloksen pohjalta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.