Mainos

Akava haluaa kuuden kuukauden isyysloman

Akava vaatii, että perhevapaajärjestelmä uudistetaan, jotta työelämän tasa-arvo etenee.

Akava esittää, että perhevapaiden uudistaminen toteutetaan seuraavan hallituskauden aikana. Uudistus toki maksaa, mutta on kuitenkin muistettava, että samalla se vähentää päivähoidon tarvetta. Uusi järjestelmä merkitsee panostusta tasa-arvoon sekä perheiden ja lasten hyvinvointiin.

Uuden järjestelmän pohjaksi on otettava 6+6+6-malli, jossa kummallakin vanhemmalla on yksilöllinen kuuden kuukauden mittainen perhevapaajakso ja yksi kuuden kuukauden jakso on vanhempien vapaasti valittavissa.

– Uskon, että työelämän tasa-arvo ottaa aimo harppauksen eteenpäin silloin, kun työntekijän ”riski” jäädä perhevapaalle on työnantajan näkökulmasta samanlainen äitien ja isien kohdalla, Akavan edunvalvontajohtaja Minna Helle.

Perhevapaita käyttävät nyt pääasiassa äidit. Kelan maanantaina julkistamien tietojen mukaan äitien perhevapaan kesto on ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen noin 19 kuukautta. Isistä puolestaan noin 90 prosenttia jää kotiin vain noin kolmeksi viikoksi.

Äidit maksavat työelämässä perhevapaistaan kalliin hinnan, sillä pitkät perhevapaat heikentävät naisten palkka- ja urakehitystä. Myös määräaikaisuudet kasautuvat etenkin nuorille perheenperustamisiässä oleville naisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.