Mainos

Akava: Hallitus sekaantuu liikaa tupo-neuvotteluihin

Akateemisten keskusjärjestön Akavan puheenjohtaja Mikko Viitasalo (kok.) varoittelee hallitusta puuttumasta liikaa loppusyksyllä alkaviin tulopoliittisiin neuvotteluihin.

Viitasalo pitää hallituksen tavoittelemaa tulosopua toivottavana, mutta haluaa tuoda neuvotteluihin akavalaisten omat ehdot.
-Ei saisi syntyä semmoista tilannetta, että valtiovalta liikaa tulee työmarkkinapolitiikan puolelle ja nimenomaan palkkaneuvotteluihin, sanoo Viitasalo Turun Sanomien haastattelussa.

Paavo Lipposen (sd.) johtama hallitus on toistuvasti ilmaissut toivovansa uuden laajan tulosovun syntymistä tammikuussa päättyvän nykyisen sopimuksen jatkeeksi. Hallitus on lykännyt veroratkaisunsa vuodenvaihteeseen lähinnä tuloneuvottelujen takia.

Viitasalon mukaan Akava aikoo syksyn neuvotteluissa panostaa etenkin YTN:n eli ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön jäsenistön asioihin. YTN:ssä on noin 100 000 jäsentä, jotka työskentelevät mm. pankeissa, vakuutusyhtiöissä ja kaupan alalla.

Ongelmana neuvotteluissa on se, että noin puolet heistä ei ole työehtosopimusten piirissä eli työnantajilla ei ole velvollisuutta maksaa heille esimerkiksi tulosopimuksen mukaisia palkankorotuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.