Mainos

Ajovirhe Suurajojen turman syy

Jyväskylän suurajojen onnettomuuden syyksi on varmistumassa kuljettajan ajovirhe. Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Kari Lehtolan mukaan auton teknisessä tarkastuksessa ei löydetty autosta vikaa. Myöskään onnettomuusauton kartanlukijan ajonuoteista ei löytynyt vikaa.

Onnettomuusauton tanskalainen kuljettaja Karsten Richardt yritti auton hallinnan menetettyään ohjata autonsa tienreunuksen hiekalle, jotta olisi saanut autonsa pysähtymään ennen yleisömuuria. Yhden katsoja kuoleman ja 30 loukkaantumisen aiheuttanut turma sattui Harjun erikoiskokeella Jyväskylän keskustassa perjantai-iltana.

Suurajojen järjestelyihin lisää ennakkovarmistuksia

Jyväskylän Suurajojen järjestelyissä paneudutaan jatkossa entistä tarkemmin tekijöihin, joilla onnettomuusriskit poistetaan. Kilpailunjohtaja Simo R. Lampisen mukaan ennakkotoimilla tähdätään mm. ajajien laadun tarkistamiseen. Myös muita epänormaaleja tilanteita pyritään välttämään erilaisilla etukäteisjärjestelyillä.

Yleisökatoa Lampinen ei Jyväskylän suurajoissa pelkää. Onnettomuuspäivän jälkeisinä ajopäivinä yleisöä oli seuraamassa ajoja runsaammin kuin aikoihin. Suurajo-onnettomuus on voitu katsoa vaihe vaiheelta kuvaruudulta ja se on tuonut tapahtuman kaikkien nähtäville toisin kuin viime kesänä. Silloin ihmisuhrin vaatinut onnettomuus tapahtui metsätiellä pimeässä, jolloin tapahtuneeseen jäi paljolti mystiikkaa, sanoi Lampinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.