Mainos

Ajotutkinnon järjestäjät kilpailutettavaksi

Ajokortin voi jatkossa suorittaa myös yksityisessä toimipisteessä, jos liikenneministeriön kaavailema lakiesitys hyväksytään. Kuljettajantutkintojen järjestämistä ryhdytään kilpailuttamaan alueittain ensi vuoden alusta. Parhaan tarjouksen tehnyt yritys saa järjestää ajokokeet korkeintaan viiden vuoden ajan.

Liikenneministeriön kaavailujen mukaan Ajoneuvohallintokeskus myöntäisi jatkossakin ajokortin, mutta korttiin tarvittavia kokeita voisivat järjestää myös yksityiset toimipisteet. Huomenna hallituksen käsittelyyn tulevasta esityksessä lähdetään siitä, että Ajoneuvohallintokeskus kilpailuttaa alueittain palvelujen tuottajia. Parhaan tarjouksen tehnyt saa hoitaakseen ajokokeiden järjestämisen korkeintaan viiden vuoden ajan.

Ajotutkinnosta vastaa tällä hetkellä yksin Suomen Autokatsastus Oy, joka menettäisi näin monopoliasemansa. Suomen Autokatsastus hoitaa nyt ajokokeet 75 katsastusasemalla. Sisäministeriö on vastustanut uutta ehdotusta. Se antaisi ajotutkintoon ja vaarallisten aineiden ajolupakoulutukseen liittyvien kokeiden järjestämisen poliisille. Sisäministeriö vetoaa siihen, että tutkintojen järjestäminen on osa lupakäytäntöä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.