Mainos

Ajonopeuksien tehovalvonta aloitetaan huomenna

Poliisi aloittaa runsaan viikon kestävän ajonopeuksien tehovalvonnan perjantaina. Tavoitteena on vähentää muun muassa rikesakon käyttöalueeseen kuuluvien ylinopeuksien määrää ja soveltaa vuoden alussa voimaan tullutta suositusta niin sanotuista puuttumisrajoista.

Rikesakon on saanut enintään 15 kilometriä tunnissa ylityksestä. Sen jälkeen poliisi sakottaa. Jatkossa annetaan esimerkiksi sadan ja kahdeksankympin alueella kirjallinen huomautus 10-12 kilometrin nopeuden ylityksestä, 13-15 kilometrin ylityksestä rikesakko ja sen jälkeen seuraa sakko.

-Kuitenkin suotuisissa oloissa ajetuissa ylinopeustilanteissa voidaan soveltaa lievempiä rajoja. Tällainen suotuisa tilanne on muun muassa talvinopeusrajoituksen ylittäminen kesäkelillä ja sallitun nopeuden ylittäminen moottoritiellä, jolla ei alle 14 kilometrin nopeuden ylityksiin juuri puututa, mainitsi ylikomisario Pentti Nevala Liikkuvasta poliisista.

Yhtenäisen nopeusrajoituskäytännön tavoitteena on saada todelliset nopeudet laskemaan lähemmäksi rajoituksia. Näissä merkeissä suunnataan lähes kaikki liikenteen valvontaan käytettävät voimavarat ensi viikolla nopeusvalvontaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.