Mainos

Auto rysäytti poliisiauton kylkeen kolmostiellä

Poliisiauto on vaurioitunut törmäyksessä VT3:lla Janakkalassa

Poliisipartio oli ohjaamassa liikennettä onnettomuuspaikalla hieman ennen kello kuutta illalla, kun onnettomuuspaikkaa lähestynyt ajoneuvo törmäsi voimalla ajorataa kaventamassa olleen poliisiauton kylkeen.

Konstaapeli Pekka Laitinen kertoo Facebook-päivityksessään, että poliisiauto oli tapahtumahetkellä tyhjänä ja siinä oli hälytysvalot kytkettynä päälle. 

– Onnettomuuspaikkaa lähestyneen henkilöauton kuljettaja ei huomannut edessä ollutta "sinivalomerta" eikä liikenteenohjaustehtävässä olleita poliisimiehiä eikä poliisiautoa, vaan rysäytti päistikkaa poliisiautoa päin ja hänen oma autonsa sinkosi kaistojen yli moottoritien keskipengerrykselle, Laitinen kirjoittaa päivityksessään. 

Onnettomuusajoneuvot vaurioituivat pahoin, mutta alustavan tiedon mukaan suuremmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

– Molempien autojen kuljettajat loukkaantuivat lievästi. Poliisi tutkii molempia kolareita ja niiden syntyyn vaikuttaneita tekijöitä, Laitonen kirjoittaa. 

Onnettomuuspaikka on Janakkalassa Viralan liittymästä noin puoli kilometriä pohjoiseen. Tien pinta onnettomuushetkellä oli liukas ja jäinen. Laitinen muistuttaa Facebook-päivityksessään poliisin hälytysvalojen merkityksestä.


– Kun näette tiellä tai tien reunassa hälytysajoneuvoja hälytysvalot päällä, niin niillä on tarkoitus viestittää jostain poikkeavasta tilanteesta liikenteessä. Tällöin oikea tapa on hiljentää ajonopeutta, olla valppaana ja olla valmiudessa pysähtymään. 


Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen. Tutkinta jatkuu nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.