Mainos

Ajokorttien toimitukset ruuhkautuneet

Ajokorttia saa odottaa paikkakunnasta riippuen kolmesta jopa kuuteen viikkoa. MTV:n uutisten tietojen mukaan erityisiä ongelmia tilanteesta aiheutuu pääkaupunkiseudun autokoululaisille.

Ajokorttiasioissa poliisilaitoksille suuntaavat saavat varautua odottamaan huomattavasti normaalia pidempään, paikkakunnasta riippumatta. Korttien jakelu nimittäin takkuilee koko maassa. Pahimmillaan uutta korttia voi joutua odottamaan yli kuukauden.

MTV:n uutisten tietojen mukaan vaikeuksia aiheuttavat sekä käsittelyruuhkat että ajokortteja valmistavan Setecin toimitusongelmat.

-Meillä otettiin uusi tuotannonohjausjärjestelmä käyttöön toukokuussa, ja siinä yhteydessä meidän varastovalvonta on pettänyt ja ajokorttien varastotaso romahtanut, kertoo Setecin toimitusjohtaja Tommi Nordberg.

Norbergin mukaan Setecillä oli juhannuksen jälkeen yksi päivä, kun ei pystytty valmistamaan lainkaan kortteja Suomeen.

Esimerkiksi Turussa ja Tampereella hakemuksia on seisotettu korttipulassa nyt parisen viikkoa. Tilanne on kuitenkin tasaantumassa.

-Tällä viikolla on jo täysi tuotanto ja vähän enemmänkin käynnissä, ja ensi viikon alkuun mennessä kaikki kortit on varmaan jo haltijoillaan, Nordberg toteaa.

Helsingissä puolestaan ovat ruuhkautuneet erityisesti autokoululaisten korttihakemukset. Väliaikaista ykkösvaiheen korttia hakevat joutuvat odottamaan omaansa jopa 6 viikkoa, kun normaalisti selvitään kolmessa.

-Se on tämä kesäaika, ihmiset haluavat hoitaa asioitaan nimenomaan loma-aikan, ja vastaavasti meillä on väkeä lomalla. Tällainen vaativa hakemusten ja päätösten käsittely vaatii pitkäaikaista koemusta, siihen ei tällainen satunnainen kiireapu oikein auta, toteaa lupayksikön johtaja Tarja Ranta Helsingin poliisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.