Mainos

Ajokortin hinnoissa suuria eroja

Henkilöauton ajokortin hintahaarukka on selvityksen mukaan 1500-1800 euroa.

Henkilöauton ajokortin hinnoissa voi Etelä-Suomen lääninhallituksen selvityksen mukaan olla jopa viidenneksen ero. Lääninhallitus vertaili hintoja kuudessa eri kaupungissa. Ajokortin (B-luokka) hinta oli 1500-1800 euroa.

Autokoulun kurssi oli halvin Lahdessa ja kallein Hyvinkäällä. Hintavertailussa olivat mukana myös Helsinki, Hämeenlinna, Kerava ja Lappeenranta. Autokoulujen hinnat eivät kuitenkaan selvityksen mukaan ole täysin vertailukelpoisia. Esimerkiksi pimeälläajo voi koulusta riippuen olla joko ensimmäisen tai toisen vaiheen ohjelmassa. Osassa autokouluista pimeälläajo suoritetaan aina koulun omalla autolla, toisissa taas aina asiakkaan autolla. Lisäksi monilla autokouluilla on useita erilaisia alennuksia.

Helsingissä hylättiin viime vuonna kuljettajatutkinnon kokelaista 29 prosenttia. Hämeenlinnassa hylättyjä oli vain 12 prosenttia. Esimerkiksi viidestä ylimääräisestä ajokerrasta tulee selvityksen mukaan lisäkustannuksia noin 220 euroa. Hintavertailussa oli mukana yhteensä 39 autokoulua, joista 14 oli Helsingistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.