Mainos

Ajokieltojen määrä ennallaan

Ajokieltoja on määrätty maaliskuussa entiseen tahtiin määräysten kiristymisestä huolimatta.

Vajaan kuukauden voimassa olleet uudet tiukentuneet ajokieltomääräykset eivät näytä hillinneen suomalaisten menohaluja. Liikkuvan poliisin havaintojen mukaan ajokieltoja on määrätty tien päällä saman verran kuin aiemminkin. Vain aniharva autoilija on edes huomannut että ajakiellot ovat huomattavasti koventuneet.

-Poliisimiehen määräämissä väliaikaisissa ajokielloissa ei ole kuin muutaman ajokiellon heitto tässä nyt kuukauden aikana, kertoo ylikonstaapeli Timo Hakkarainen liikkuvasta poliisista.

Pelko aiempaa selvästi pidemmistä ajokielloista ei siis näytä pelotelleen autoilijoita lainkuuliaisiksi. Maantiellä päästellään kuten ennenkin. Runsaasta tiedotuksesta huolimatta tieto ajokieltomääräysten tiukentumisesta on mennyt kovin heikosti perille.

-Esimerkiksi vakavasta piittaamattomuudesta ajokielto on tällä hetkellä keskimäärin noin kolmisen kuukautta kun se vanhan lain mukaan oli viikosta neljään, Hakkarainen toteaa.

Poliisi toivoo, että ajokieltomääräykset rauhoittaisivat jo pääsiäisliikennettä. On todennäköistä että lähiviikkoina uusia pitkiä ajokieltoja alkaa rapsahdella enemmän. Vauhti kiihtyy, kun tiet sulavat, kesärenkaat kaivetaan autotallista ja talvinopeudet poistuvat. Myös moottoripyörien tulo liikennevirtaan näkynee pian tilastoissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.