Mainos

Sää ei suosi menoliikennettä

Vesi-, räntä- ja lumisateet sekä liukkaus huonontavat joulun menoliikenteen ajokeliä. Lauantai on menoliikenteen päivistä poutaisin. Sunnuntaina tuulet voivat voimistua myrskypuuskiksi länsirannikolla.

Loppuviikon sää on Etelä- ja Keski-Suomessa lauhaa ja tuulista, pohjoisessa talvisempaa. Sadealueita liikkuu maan yli päivittäin.

Perjantaiaamun runsaat lumi- ja räntäsateet liikkuvat päivän kuluessa kohti itää ja pohjoista.

– Iltapäivällä lunta tulee vielä Pohjois-Karjalassa ja monin paikoin Lapissa. Ajokeli pysyy näillä alueilla huonona koko päivän. Sadealueen jälkipuolella sää selkenee ja märät tienpinnat pääsevät jäätymään maan keskivaiheillakin, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpötilan nollaraja kulkee suunnilleen Etelä-Savosta kohti Meri-Lappia. Lapissa on pikkupakkasta.

Ensi yönä lunta sataa paikoin maan keski- ja pohjoisosassa, etelämpänäkin heikot vesi- ja räntäsateet ovat mahdollisia.

– Lauantai-iltapäivä on pääosin poutainen ja aurinko voi paikoin näyttäytyä. Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan nollan vaiheilla, rannikoilla on lämpöasteita. Illaksi Länsi-Suomeen leviää vesi- ja räntäsateita, sanoo Markus Mäntykannas.

Pohjoisessa pakkanen on lauantaina pääosin heikkoa, Länsi-Lapin selkeillä alueilla pakkanen voi illalla kiristyä yli kymmeneen asteeseen.

Sunnuntaina myrskypuuskat mahdollisia lännessä

Sunnuntaina matalapaineen keskus on liikkeellä maan keskiosan yli kohti itää. Lounaistuulet voimistuvat kaikilla merialueilla koviksi, myöhemmin iltapäivällä ja illalla läntisillä merialueilla voi myrskytä.

– Paikoin maan länsiosassa voi maanantain vastaisena yönä olla myrskypuuskiakin, joten paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia. Uusi sadealue kulkee maan etelä- ja keskiosan yli kohti itää. Tämän sadealueen sateet ovat pääosin vettä, toteaa Markus Mäntykannas.

Etelässä lämpötila kohoaa sunnuntaina viiden asteen vaiheille ja lämpöasteita on aina Oulun korkeudelle saakka. Lapissa on pikkupakkasta.

Vähennä nopeutta ja pidä turvaväli

Liikenneturva muistuttaa ottamaan vaihtelevat ajokelit huomioon. Matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa. Myös pimeys tuo oman haasteensa ajamiseen, joten matkaan kannattaa lähteä valoisan aikaan, jos mahdollista.

– Huonossa kelissä on tärkeää vähentää nopeutta ja pitää reilu turvaväli. Tarvittaessa matkaan lähtöä kannattaa siirtää, jos keli on huono, sanoo viestintäpäällikkö Kaisa Hara Liikenneturvasta.

Menoliikenteen ja joulun ennusteet löydät MTV:n sääsivustolta. Sivustolla ovat muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, ajokelitiedot ja kelikamerat.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.