Mainos

Ajokeli on vaarallinen koko maassa – pikkutiet osin ummessa

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono Lapista alaspäin, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lumipyry liikkuu aamun aikana Lounais- ja Etelä-Suomesta pohjoiseen. Vain pohjoisimpaan Lappiin ei ole luvassa uutta lunta. Etenkin rannikolla lunta on tullut runsaasti, joten osa auraamattomista pikkuteistä on käytännössä ajokelvottomia.

Helsingin liikennepäivystyksestä kerrottiin aamuyhdeksältä, ettei sen tietoon ole sattunut vakavampia onnettomuuksia. Liikennepäivystyksen mukaan koko aurauskalusto on liikenteessä, joten ainakin pääväyliä pyritään pitämään ajokuntoisina.

– Pienemmät väylät eivät tule yhtä nopeasti kuntoon, joten liikenteeseen kannattaa varata aikaa.

Turku-Helsinki-moottoritiellä henkilöauto rysäytti Salon kohdalla aura-auton perään aamuviideltä. Pelastuslaitoksen mukaan turmassa ei ollut vakavasti loukkaantuneita.

– Kannattaa pitää silmä tarkkana, eikä ajaa toisen takapuskurissa kiinni ja kuin kesäkeleillä, liikennepäivystyksestä muistutetaan.

Simossa rysähti illalla

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti Lapin Simossa törmättyään rekkaan Nelostiellä. Onnettomuus sattui perjantaina ennen kello 21:tä.

Vakavasti loukkaantunut vietiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Rekka-auton kuljettaja loukkaantui lievemmin.

Onnettomuus haittasi liikennettä Nelostiellä loppuillasta.

Pöllyävä lumi heikentää teillä näkyvyyttä. Ajokeli paranee Etelä- ja Lounais-Suomessa sateen loputtua iltaa kohti.

Pakkanen heikkenee edelleen päivän aikana koko maassa. Etelä-Suomessa on päivällä muutama pakkasaste, keskiosissa 5-10 astetta ja Pohjois-Suomessa 15-20 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.