Mainos

Ajokeli huono lumisateessa – miltä näyttää ensi viikon sää?

Lumisateet ovat huonontaneet ajokeliä maan etelä- ja keskiosassa. Ensi viikon alussa pohjoisessa voi pyryttää lunta, lännessä ja etelässä sateet ovat vetisempiä.

Lumisateet leviävät perjantai-illan aikana etelästä maan keskiosaan. Ajokeli on lumisateessa huono.

Sateet heikkenevät ja loppuvat etelärannikolla lauantain vastaisen yön aikana. Lauantaina heikkoja lumisateita tulee vielä paikoin keskisessä Suomessa.

Lämpötilat ovat lauantaina laajalti pikkupakkasella, lähinnä etelä- ja lounaisrannikolla voi olla vähän plussaa. Pohjoisessa on poutaa ja aurinkokin voi näyttäytyä.

– Sunnuntai on enimmäkseen pilvipoutainen koko maassa. Etelä- ja länsirannikolla voi olla jo useita lämpöasteita, joten lumet ovat vaarassa sulaa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Alkuviikolla runsaampia sateita näyttäisi saapuvan lännestä.

– Pohjoiseen on mahdollisesti tulossa kunnon lumipyry. Etelässä ja varsinkin lännessä sateet ovat kuitenkin melko vetisiä, joten lumet sulavat näillä alueilla viimeistään alkuviikolla. Viikon puolivälissä sateet heikkenevät.

Etelässä ja lännessä lämpötila on alkuviikolla nollasta viiteen plusasteeseen, idässä ja pohjoisessa on pikkupakkasta.

Tämän hetken ennusteen mukaan Suomi on ensi viikon loppupuolella idän kylmän ja lännen lauhan ilman rajamailla.

– Venäjälle näyttäisi muotoutuvan korkeapaine ja ainakin itään saattaisi yltää selvästi kylmempää ilmaa. Todennäköisesti sateet painottuvat länteen ja pohjoiseen, ennustaa Markus Mäntykannas.

Seuraa lumisateiden etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.