Mainos

Ajokeli etelässä erittäin huono - varokaa etenkin ohituskaistoilla

Ajokeli on erittäin huono maan etelä- ja lounaisosassa. Rannikon läheisyydessä lumipyry on voimakkaimmillaan koko aamuruuhkan ajan.

Poliisi: "Molemmat kädet on syytä pitää ratissa, koska loskan takia auto voi niin sanotusti haukata, ja jos ote herpaantuu ratista, auto lähtee väärään suuntaan."

- Sade on ollut lumisempaa kuin vielä eilen ennustettiin, varoittaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

- Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sataa lunta koko aamuruuhkan aikana.

Pahoilta turmilta vältytty

Etenkin ohituskaistat ovat todella lumisia, koska lumentulon takia niitä ei ehditä aurata niin nopeasti. Lisäksi tuulee ja tuuli tuiskuttaa umpeen jo aurattuja väyliä.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan aamulla on toistaiseksi selvitty ilman vakavia onnettomuuksia. Suistumisia ja peltikolareita on kuitenkin tapahtunut muun muassa Ykköstiellä, Nelostiellä ja Tuusulanväylällä.  

Ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista muistuttaa liukkaudesta ja jarrutusmatkoista.

- Lumi on muuttunut ainakin pääkaupungissa jo loskaksi, mutta tien pinta voi olla loskan alla jäinen, Höök muistutti Huomenta Suomen suorassa osuudessa liikenteen keskeltä.

Poliisin mukaan tällaisina aamuina vaarallisimpia kuljettajia ovat ne, jotka eivät kuuntele illalla säätiedotuksia eivätkä herää ajoissa, vaan tekevät aamuruuhkassa kiireessä turhia ohituksia.

Erityisesti ylikomisario tuomitsee "Sori, oon myöhässä, karmea sää" -tekstiviestien lähettämisen ratin takaa.

- Molemmat kädet on syytä pitää ratissa, koska loskan takia auto voi niin sanotusti haukata, ja jos ote herpaantuu ratista, auto lähtee väärään suuntaan.

Myös myrskypuuskia voi esiintyä

- Merellä on ollut myrskytuulta, ja etelärannikolla voi olla aamupäivän aikana myrskypuuskia, Rintaniemi varoittaa.

Päivän aikana lumipyry liikkuu Suomen yli itään. 

Päivällä lumisateita tulee maan itä- ja pohjoisosassa, lännessä sää muuttuu poutaisemmaksi ja Lounais-Suomessa pilvipeite rakoilee. Länsirannikolla sekä Pohjanmaalla tulee kuitenkin vielä lumi-, räntä- tai vesikuuroja. 

Sää lauhtuu vähitellen, illalla lämpötila kohoaa länsi- ja lounaisrannikolla +5 asteen tuntumaan, maan itäosassa sekä Oulun seudulla 0...+3 asteeseen. Koillismaalla ja Lapissa on heikkoa pakkasta.

Seuraa lumipyryn etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sääsivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesäätiedot ja kelikamerat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.