Mainos

Ajoetäisyydet herättivät keskustelua netissä

Poliisi on huolissaan autoilijoiden ajoetäisyyksistä - varsinkin näin talvikelien lähestyessä. Poliisin mukaan turhan moni autoilija ajaa aivan liian lähellä edellä ajavaa. Ajoetäisyyksistä ja poliisin suosituksista keskusteltiin vilkakasti MTV3:n nettisivujen keskustelupalstalla.

"Viime maanantaina Lahdentiellä rankkasateessa normaalit välit olivat 20-30 metriä 120km/h vauhdissa, ehkä senkin takia että edellä ajavan takavaloja ei ois enää näkynny 60 metrin väleillä." (Mika Tapio)

Poliisin mukaan kuivalla eli pitävällä kelillä etäisyyden edellä ajavaan pitää olla 100 kilometrin tuntivauhdissa vähintään 60 metriä ja liukkaalla kelillä huomattavasti enemmän.

"Turvaväli on tosi tärkeä, tuntuu siltä että jokainen sen tietää mutta kukaan ei sitä noudata, osa johtuu toisten pakollisesta ylinopeudesta kun se 100km/h oleva rajoitus kesällä ei millään riitä, pakko ohittaa. Todisteena ajelin itse tuota nopeutta hieman ylittäen 100-105 (autonavigaattorin nopeus)eikä paljon tarvinnut ohitella, olkoon kyseessä nainen tai mies. Mutta ohitseni oli toisilla kiire joka aamu ja aina samat kuljettajat että kyllä se on päässä niillä vika, kauheeta kun tulee talvi ja heidän nopeutensa ei laske." (Vanhja-1)

Liian lyhyistä ajoetäisyyksistä saatiin kohtalokas esimerkki toissatalvena, kun kolme ihmistä sai surmansa Helsingin sisääntuloteillä sattuneissa ketjukolareissa.

"Kuten saimme sen pari vuotta siten havaita noilla Helsingin tuloväylillä. Itsekin olin Tampereen moottoritietä tulossa ja jouduin samaan sumaan, mutta turvaväli pelasti peräänajolta, mutta lähellä oli että minun perässä ajava ei tykittäny sitten minun perään.. Onneksi kaveri väisti viime tingassa penkalle. Joka vuosi samat uutiset voi lukea "keli yllätti". Minusta se kertoo vakavasta ongelmasta ja piittaamattomuudesta. Ei meistä kukaan ole superihminen joka ns. omalla ennakoinnillaan pelastuu, jos ajaa esim 10m toisen puskurista. Jos hirvi hyppää tielle niin kyllähän siinä kolisee sitten molemmista päistä.. Hirvi edestä ja perässä ajava perästä.. Jos oma turvallisuus ei kiinnosta niin olisi ihan mukava, että ei vaarannettaisi ehdoin tahdoin muitten turvallisuustta." (Tirial)

Poliisi järjesti keskiviikkona tehoratsian Tuusulan moottoritiellä. Ratsiassa poliisi joutui pysäyttämään 30 autoilijaa - heistä 20 sai rangaistuksen liian pienestä ajoetäisyydestä, loput ylinopeudesta. Vastaavanlaisia ratsioita järjestetään lähiviikkoina eri puolilla Etelä-Suomea.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.