Mainos

Ajelehti 66 päivää merellä – oliko uskomaton pelastustarina sittenkin tarua?

Merellä yli kaksi kuukautta ajelehtineen miehen tarinaa on alettu epäillä.

Torstaina julkisuuteen levisi tieto, missä alle 40-vuotias mies kertoi pelastuneensa sen jälkeen, kun oli ajelehtinut merellä 66 päivää syöden raakaa kalaa ja juoden sadevettä. 

Brittilehti Daily Mailin mukaan tarinaa on alettu epäillä, koska Louis Jordan niminen yhdysvaltalaismies kieltäytyi pelastumisensa jälkeen muun muassa sairaalahoidosta ja oli merellä vietettyyn aikaan nähden hyväkuntoinen. Viranomaiset tarkastavat nyt miehen luottokorttitietoja ja pankkitiliä.

Louis Jordanin purjevene kellahti ympäri alun perin tammikuussa, kun hän pyrki pääsemään paremmille kalavesille Golfvirran tuntumaan. Viimein viime viikon torstaina Houston Express-alus havaitsi miehen ajelehtimassa Atlantilla reilun 300 kilometrin päässä Pohjois-Carolinan rannikolta.

Pelastamisensa jälkeen Jordan kertoi, että oli murtanut olkapäänsä, jonka takia ei ollut pystynyt korjaamaan veneensä mastoa. Nyt Daily Mailin mukaan epäilyt ovat heränneet, koska mies kieltäytyi sairaalahoidosta ja vaikutti hyvin syöneeltä. Lisäksi tämän iho ei ollut kärsinyt yhtään auringonpolttamista. 

The Mail -lehdessä Louis Jordan puolustaa tarinaansa.

– Jumala tietää, että olen luotettava mies. Perheeni tietää, että puhun totta. Ihmiset, jotka tuntevat minut tietävät sen.

Jordanin mukaan viranomaiset ovat tarkastaneet, että hänen pankkitililtään ei ole nostettu rahaa sen jälkeen, kun hän katosi. Hän sanoo myös laihtuneensa yli 20 kiloa, sen jälkeen kun veneen purkkiruokavarannot loppuivat. 

– Meillä ei ole syytä epäillä hänen tarinaansa, mutta me emme voi myöskään vahvistaa, että hän vietti koko tuon ajan merellä. Me aiomme selvittää tapahtumien kulun, koska olemme muiden tavoin kiinnostuneita tietämään onko tämä totta, totesi eilen Yhdysvaltojen rannikkovartioston tiedottaja. 

Daily Mailin haastatteleman selviytymisasiantuntija Erik Kulikin mukaan Jordanin olisi pitänyt ajelehtimisensa jälkeen olla vähintään kuivunut.

– Sellaisen merillä ajan jälkeen hänellä olisi pitänyt olla pientä heikotusta jaloissa, mutta hän näytti kävelevän täydellisesti. Hän sanoi, että mursi olkansa, mutta hän ei näytä heti pelastamisen jälkeen julkaistussa kuvissa edes suojelevan olkapäätään. Tässä on nyt paljon sellaista joka ei täsmää.

Jordan taas sanoo, että hänen olkapäänsä oli jo parantunut.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Suomessa Ilta-Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.