Mainos

"Ajatuspajan pamfletissa valheita ja hikipajojen kaiku"

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman kertoo blogissaan, että ay-liikettä kritisoivassa ajatuspaja Liberan julkaisussa on lukuisia asiavirheitä. Umpikujassa-julkaisussa ammattiyhdistysliikettä kuvataan muun muassa kartellinomaiseksi yritysyhtymäksi, joka ajaa vain jäseniensä etua.

– Ay-liikkeen neuvottelemat työehtosopimukset koskevat kaikkia työntekijöitä, myös niitä, jotka eivät ole järjestäytyneitä. Tavoitteena on varmistaa, että jokaisella on sellaiset työehdot ja palkka, jonka varassa voi yhtä työtä tekemällä elää tavallista elämää, Lindtman kertoo.

Lindtmanin mukaan ammattiyhdistysliike auttaa ihmisiä muun muassa sitoutumaan työnantajiinsa paremmin.

Täyslaidallisen saavat Lindtmanilta myös julkaisun ehdotukset kahdeksan tunnin työpäivästä ja muista yleissitovista työehdoista luopumisesta.

– Me SDP:ssä emme halua Suomeen kaksia työmarkkinoita, joissa paremmin toimeentulevan väen kenkiä kiillottaa matalapalkoilla työskentelevä maahanmuuttajien armeija, Lindtman jatkaa.

Jos yleissitovista työehtosopimuksista luovuttaisiin, olisi edessä Lindtmanin mukaan paluu hikipajojen aikakaudelle.

– Ulkomaalaisia jätkiä laitettaisiin aamulla riviin ja alkaisi huutoäänestys halvemmista työehdoista. ”Parhaan” tarjouksen antaja pääsisi päiväksi töihin ja huomenna sama uudelleen, Lindtman sivaltaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.