Mainos

Ajan patinoima koti on tyylikäs

Vanhaa ja uutta yhdistelemällä teet huoneesta tyylikkään, mutta kodikkaan. Tee löytöjä mummolan vintiltä tai hanki uusia huonekaluja, jotka henkivät menneiden vuosien estetiikkaa.

Mummolan vintit, kierrätyskeskukset ja huutokaupat ovat todellisia aarreaittoja. Vanha nahkatuoli tai pölyinen kynttilänjalka voi olla juuri sitä mitä kotisi tarvitsee - et vain tiedä sitä vielä.

Vanhoja huonekaluja ja tavaroita voi päivittää, mutta vanhaa voi ostaa myös uutena. Lähes jokaisella huonekaluvalmistajalla on tarjolla vanhahtavia kalusteita, mutta nykyään myös kodinkonevalmistajilta löytyy omia vintage-mallistoja.

Esimerkiksi Smeg, Gorenje ja Aga valmistavat upeita keittiökoneita, joiden tekniikka on nykypäivää, mutta ulkomuoto menneiltä vuosikymmeniltä.

Huolehdi kunnosta

Ostaessasi käytettyä huonekalua muista tarkistaa sen runko. Päällysteillä ei ole niin väliä, sillä ne voit aina vaihtaa uuteen joko ammattilaisella tai omakätisesti. Pidä silmäsi auki ja anna mielikuvituksesi lentää - vanha, rikkinäinen seinäkello voi puhdistuksen ja koneiston vaihdon jälkeen olla yksi kotisi kauneimpia yksityiskohtia.

Muista myös, ettei kaiken tarvitse kiiltää. Esimerkiksi ajan patinoima puutuoli eteisen nurkassa on romanttinen yksityiskohta, joka pehmentää koko huoneen yleisilmettä.

Pienillä muutoksilla suuri vaikutus

Muutosten ei tarvitse olla suuria, sillä jo pienillä esineillä luot kotiin oikeaa tunnelmaa. Metsästä sisustusliikkeistä ja kirpputoreilta sinua miellyttäviä keittiövaakoja, lasipurkkeja, maitokannuja ja muita somisteita, ja laita ne kauniisti esille vaikkapa avohyllyille.

Ennen pieniä yksityiskohtia on kuitenkin hyvä miettiä, millaisen huoneestasi haluat?

Voisiko keittiöön tuoda vaikkapa 50-luvun kahvilatunnelmaa punaraitaisine pöytäliinoineen ja seinään kirjoitettuine ruokalistoineen? Tai kaipaisitko 1900-luvun romantiikkaa makuuhuoneeseesi pitsiverhojen ja herkän kampauspöydän avulla?

Kaikkea ei tarvitse muuttaa teeman mukaisesti, mutta se toimii hauskasti punaisena lankana, jonka voit tuoda enemmän tai vähemmän näkyviin. Selaile vanhoja kirjoja ja katsele vanhoja elokuvia, ja hae niistä isnpiraatiota kotiisi.

Kuvat: Rintala Meuble, Ikea, AGA

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.