Mainos

Äitiyspakkauksesta entistä ekologisempi

Kela aloittaa uuden äitiyspakkauksen jakelun ensi viikolla. Uuden äitiyspakkauksen tuotteita valittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen ja ekologisuuteen.

Äitiyspakkaukseen on jo kahden vuoden ajan kuulunut kestovaippasetti, jolla vanhemmat ovat päässeet kokeilemaan, olisiko kestovaippa heidän pienokaiselleen sopiva vaihtoehto. Nyt kestovaippojen määrää on lisätty. Pakkauksessa on kestovaippasetin lisäksi kolme sisävaippaa.

Äitiysavustusraati haluaa tukea lapsen kaksikielisyyttä jo pienestä pitäen. Uudessa pakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana kaksikielinen esite Ge ditt barn en gåva - Anna lapsellesi lahja.

Uutta on myös se, että äitiyspakkauksen tuotteiden turvallisuutta on testattu jo ennen pakkausten jakelun aloittamista. Perustuotteiltaan äitiyspakkaus on samanlainen kuin viime vuonna.

Äitiyspakkaus vaihtuu vuosittain. Kela kuulee kuusihenkistä äitiysavustusraatia, ennen kuin se päättää pakkauksen sisällön. Raatiin kuuluu jäseniä Kelasta, sosiaali- ja terveysministeriöstä ja Stakesista.

Äitiyspakkaus säilyttänyt suosionsa

Asiakaskyselyjen mukaan suuriin muutoksiin äitiyspakkauksen sisällössä ei ole ollut tarvetta. Pakkauksessa on mukana muun muassa bodyjä, potkuhousuja, potkupukuja, oloasu, päähineitä, ulkohaalari, töppöset, rukkaset, sukkia, kylpypyyhe, aluslakana, pussilakana, peite, peitemakuupussi, sideharsoja, kestovaippasetti, patja, hoitoalusta, ruokalappu, kylpylämpömittari, hiusharja, lelu, katselukirja, kynsisakset, voide, terveyssiteitä ja kondomeja.

Äitiyspakkaus on säilyttänyt suosionsa. Viime vuonna Kela toimitti lähes 40 000 äitiyspakkausta. Ensisynnyttäjistä noin 94 % valitsee pakkauksen 140 euron rahakorvauksen sijaan. Reimalta myös ostetaan vuosittain noin 400 äitiyspakkausta; pakkaus maksaa 274,15 euroa. Ostetut pakkaukset matkaavat useimmiten ulkomaille ja sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan pakkaukseen.

Uusi äitiyspakkaus on tänä viikonloppuna esillä Kelan messuosastolla Lapsi 2008 -tapahtumassa Helsingissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.