Äitiyslomalle jäänyt uutisankkuri veti jumppia loppumetreille saakka

Toista lastaan odottava Kirsi Alm-Siira kävi vetämässä jumpan vielä sunnuntaina, mutta nyt on aika rauhoittua.

– Sanotaanko näin, että kyllä se luonto tekee tehtävänsä. Askel alkaa jo painaa, ettei jumppien vetämisestä tule enää mitään, Kirsi naurahtaa.

38-vuotias uutisankkuri odottaa miehensä, yrittäjä Kalle Siiran kanssa toista lastaan. Perheen esikoistytär Stella on nelivuotias pikkuprinsessa, joka odottaa pikkusisarta innokkaana.

– Uskon kyllä, että saan apua vauvanhoidossa. Katsotaan nyt kuitenkin, että miten Stella suhtautuu siihen, kun minulla ei ole enää niin paljon aikaa hänelle. Pikkulapsi ei välttämättä ymmärrä mitä tarkoittaa, kun tulee pikkusisar, Kirsi muistuttaa.

Aktiivisesti liikuntaa koko raskausajan harrastanut uutisankkuri on voinut hyvin koko raskauden ajan. Kasvava vatsa on kuitenkin tuonut ongelmia pukeutumiseen.

– Olen nyt verkkarivaiheessa, eli olen kulkenut samoissa verkkareissa jo tovin. Ei tarvitse huolehtia ulkoisesta olemuksesta, vaan voi kulkea huoletta verkkareissa. Olen pessyt housut illalla, jotta ne ovat taas aamulla puhtaat.

Pukeutumisongelmien lisäksi Kirsi on joutunut jättämään rakkaan juoksuharrastuksen tauolle. Halu lenkkipoluille olisi kova, mutta lenkkitossut on nyt pidettävä parkissa raskauden vuoksi.

– Pitää nyt varoittaa ystäviä, että ensi keväänä on sitten joitain juoksujuttuja tulossa. Olen ollut aina juoksija ja juossut aina, mutta nyt en pysty. Sitä kaipaan, joten ensi keväänä olisi tarkoitus juosta vaikka maratoni, Kirsi paljastaa.

Vaikka pienokaisen syntymään on enää noin kuukausi aikaa, ei Alm-Siiran huushollista löydy vielä sukan sukkaa tulevalle perheenjäsenelle.

– Viimeksi, kun olin sairaalassa, niin Kalle kävi hakemassa jotain tarvikkeita. Nyt on varmasti sama juttu. Olen sen verran taikauskoinen, että ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat