Äitiys on tehnyt Emma Kimiläisestä paremman kuljettajan – "Juuri sitä tarvitsin"

Äitiys on tuonut tähtikuljettaja Emma Kimiläiselle monia hyödyllisiä ominaisuuksia myös kilpa-autoiluun.

W Series -sarjassa kilpaileva Kimiläinen on tällä hetkellä koko sarjan MM-pistetaulukossa kuudentena. Ensimmäisen kilpailunsa W Seriesissä hiljattain napannut Kimiläinen kokee kehittyneensä kuljettajana rutkasti äitiyden myötä. Äitiyden ja kisaamisen yhdistäminen on tuonut elämään uusia näkökulmia.

– Totta kai on erityistä olla äiti ja kilpakuljettaja. En tiedä, onko se minulle etu, mutta on hienoa, että se on kasvattanut minua ihmisenä aika paljon. Olen nykyään paljon rauhallisempi ja kärsivällisempi kuin 20-vuotiaana. Kaikki tuo on tullut äitiyden myötä. Se oli juuri sitä, mitä tarvitsin tullakseni hyväksi kuljettajaksi, Kimiläinen toteaa Autosportin haastattelussa.

– 10 vuotta sitten halusin kaiken todella nopeasti, enkä ollut tarpeeksi kärsivällinen. Nyt olen todella kärsivällinen lapsien takia. Ja sinun todella täytyy olla kärsivällinen lasten kanssa, Kimiläinen painottaa.

Äitiys on tuonut Kimiläisen elämään myös sopivaa vastapainoa kiihkeän kilpaurheilun rinnalle. Kilpailut eivät enää olekaan aivan kaikki kaikessa, sillä elämää löytyy myös kotoa.

– Vaikka rakastan kilpa-ajoa ja se on valtava intohimoni, jonka eteen olen tehnyt paljon töitä, se ei silti määritä minua kokonaan ihmisenä. Se on suurin asia, minkä olen tajunnut viimeisten neljän vuoden aikana. En ole vain kilpakuski, olen paljon muutakin, Kimiläinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat