Mainos

Äitipuoli uskomattomasta valheestaan: En uskaltanut kertoa totuutta

Kahdeksanvuotiaan Vilja Eerikan murhasta syytetty nainen ei pystynyt käräjäoikeudessa perustelemaan, miksi esiintyi ranskalais-marokkolaisena aivokirurgina.

Nainen väitti Vilja Eerikan isälle, että hänellä oli asunto Nizzassa. Tämän lisäksi nainen väitti, että hän on osakkaana yksityispraktiikassa.

Todellisuudessa nainen oli työtön ja asunnoton, kun hän tapasi Vilja Eerikan isän karaokeravintolassa. Nainen piti kulissiaan pystyssä puhumalla murtaen suomea kahden vuoden ajan.

Kun syyttäjä Eija Velitski kysyi, miksi nainen ei kertonut sosiaaliviranomaisille totuutta, nainen vastasi uskalluksen puutteella.

En uskaltanut kertoa totuutta, nainen sanoi.

Myönsi lyönnit ja pakkosyötön

Äitipuoli myönsi lyöneensä Vilja Eerikaa useita kertoja. Pakkosyöttöä hän perusteli sillä, että tyttö ei suostunut syömään.

Tytön pihalla juoksuttaminen oli naisen mukaan pariskunnan yhteinen päätös kuten myös tytön sitominen.

Äitipuoli syytti tyttöä vaatteiden leikkelystä ja korujen varastelusta. Asunnosta löytyi tytön kuoleman jälkeen koruja paikoista, joihin pikkulapsi ei yllä.

Äitipuoli ei osannut sanoa, miten korut ovat päätyneet löytöpaikkoihin.

Äitipuoli ja isä ovat myöntäneet syyllistyneensä tekoon, joka johti Vilja Eerikan kuolemaan. He kuitenkin kiistävät murhasyytteen.

(MTV3)

Katso Päivi Hannulan studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 5.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.